Meer omzet, minder winst voor Beter Bed

Meer omzet, minder winst voor Beter Bed

Beter Bed heeft zijn omzet in het eerste halfjaar met 6,7 procent zien stijgen tot bijna 210 miljoen euro. De nettowinst nam met ruim elf procent af ten opzichte van de eerste helft van 2016.

De omzet steeg in alle markten waar de beddenretailer actief is, behalve in Oostenrijk. Ook in zorgenkindje Duitsland is een lichte groei van 0,4 procent behaald, waarmee Beter Bed ‘de spiraal van negatieve omzetontwikkelingen lijkt de doorbreken’. Het herstel in Duitsland komt naar eigen zeggen door de introductie van een breed boxspring- en textielassortiment en de uitbouw van de omnichannelstrategie.

De omzetdaling van 5,8 procent in Oostenrijk komt naar eigen zeggen doordat de eerste helft van 2016 daar ongewoon sterk was. Een uitverkoop van de voorraden bij de voormalige BettenMax-formule heeft daar destijds tot een sterke omzetstijging geleid. België laat de sterkste omzetgroei zien, met 34,2 procent. In Nederland boekte Beter Bed 9,3 procent meer omzet.

De daling van de nettowinst, van 8,4 tot 7,5 miljoen, komt volgens Beter Bed door wijzigingen in de Duitse belastingwetgeving. Directievoorzitter Ton Anbeek zegt ‘over het geheel genomen’ tevreden te zijn met de resultaten in het eerste halfjaar. Hij neemt op 1 november afscheid van het concern om aan de slag te gaan als ceo van Accel Group.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!