‘Delhaize-topman weg, promotie voor Kolk’

‘Delhaize-topman weg, promotie voor Kolk’

Ahold Delhaize heeft topman Denis Knoops van Delhaize België ontslagen. De tegenvallende resultaten van de supermarktketen in België zijn volgens De Standaard de aanleiding.

Wouter Kolk, de huidige ceo van Albert Heijn, klimt op tot operationeel directeur voor Ahold Delhaize in Europa en Indonesië. Hij volgt in die rol volgend jaar Pierre Bouchut op, die met pensioen gaat. Hij blijft daarnaast aan het hoofd staan van Albert Heijn. 

Knoops wordt bij Delhaize opgevolgd door Xavier Piesvaux, die overkomt van de Canadese tak van Walmart. Het marktaandeel en de winstgevendheid van Delhaize staan onder druk. Ook zou Knoops slechte relaties hebben met de vakbonden en het personeel. Een urenlang gesprek tussen Ahold Delhaize-topman Dick Boer en Knoops zou duidelijk hebben gemaakt dat ander leiderschap nodig was.

Kolk wordt per direct al operationeel directeur voor Nederland en België. Zijn ervaring bij Albert Heijn moet volgens Boer helpen om van Delhaize weer ‘de favoriete supermarkt van België’ te maken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!