Van de Schoor realiseert doorstart voor McGregor, Gaastra en Adam

Voormalig Miss Etam-eigenaar Rens van de Schoor is de nieuwe eigenaar van McGregor, Gaastra en Adam Brandstores. Hij heeft het investeringsfonds Du Soutien Beheer opgericht om de Nederlandse activiteiten van de failliete modeketens over te nemen.

De activiteiten worden overgenomen van Doniger Fashion Group, die ruim een jaar na de vorige doorstart failliet werd verklaard. Van de Schoor verkocht onlangs nog zijn belang in modeconcern FNG, nadat hij er Miss Etam en Promiss had ondergebracht. Hij vond het ‘tijd voor iets anders’, liet hij daarbij weten.

Van de Schoor zou niet de enige gegadigde zijn geweest. Volgens de curator bood zijn bod naast een goede opbrengst voor de schuldeisers van de verschillende boedels, ook de beste mogelijkheden voor continuïteit en werkgelegenheid.

Wat de plannen van Van de Schoor met de ketens zijn, is nog niet duidelijk. De winkels van McGregor, Gaastra en Adam blijven vooralsnog geopend. Doniger Fashion Group telde ten tijde van het faillissement 75 eigen winkels, waarvan 53 in Nederland, en zo’n zeshonderd voltijdsbanen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!