Piet Zoomers in actie tegen rode cijfers

Piet Zoomers in actie tegen rode cijfers

Piet Zoomers heeft over 2016 een nettoverlies van ruim twee ton geleden, tegenover bijna acht ton een jaar eerder. Het modeconcern neemt diverse maatregelen die tot een verbetering van het resultaat in de komende jaren moeten leiden, zo staat in het jaarverslag.

Piet Zoomers maakte vorige week bekend vier van zijn acht winkels te verkopen aan branchegenoot Van Uffelen, terwijl de winkels in Doetinchem en Apeldoorn al eerder werden gesloten. De retailer gaat zich richten op zijn grote winkels in Wilp en Den Bosch. Wat er met de filialen in Enschede en Lochem gebeurt is nog onduidelijk.

Verder blijkt uit het jaarverslag dat de exploitatie van het fashioncafé in Den Bosch is verkocht. Het modeconcern verlaat daarnaast voor het einde van dit jaar zijn hoofdkantoor in Twello. Barich, de holding van Piet Zoomers, is al in Wilp gevestigd.

De maatregelen zijn nodig om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Als gevolg van het verlies van vorig jaar is het eigen vermogen teruggelopen tot 3,7 miljoen euro negatief. Hoe groot de omzet van Piet Zoomers is, staat niet vermeld. Wel blijkt dat het bedrijfsresultaat is verbeterd van ruim drie ton negatief tot bijna twee ton in de plus.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!