Beverwijk en Eindhoven nu ook ‘living lab’

De gemeenten Beverwijk en Eindhoven hebben de Retailinnovatie-agenda ondertekend. Daardoor fungeren die twee plaatsen als ‘living labs’ waarbij retailinnovaties in de praktijk worden getest.

Tijdens de partnerbijeenkomst van de Retailinnovatie-agenda vorige week deelden de nieuwe deelnemers hun initiatieven op het gebied van winkelinnovaties. Zo vertelde Eindhoven hoe data wordt verzameld en ingezet om winkelgebieden te monitoren en heeft Beverwijk een online platform ontwikkeld dat pandeigenaren en potentiële huurders aan elkaar koppelt. 

De Retailinnovatie-agenda is een landelijk initiatief van gemeenten, provincies, brancheorganisaties en private partijen en is de 21ste afspraak in de Retailagenda. Het doel is het lokaal ontwikkelen en landelijk opschalen van nieuwe oplossingen voor retailvraagstukken. Den Haag en Roermond waren bij de introductie een jaar geleden de eerste deelnemende ‘living labs’.

Naast de twee nieuwe gemeenten heeft ook de Kamer van Koophandel de Retailinnovatie-agenda ondertekend. Vorig jaar sloten onder meer INretail, Q&A, Shoeby en Thuiswinkel.org zich al aan.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!