Happy Socks 'kan niet zonder' eigen winkels

Happy Socks 'kan niet zonder' eigen winkels

Happy Socks heeft wereldwijd zo’n vijftig eigen winkels en dat worden er alleen maar meer. “Ik geloof dat we niet zonder kunnen”, zegt medeoprichter Mikael Söderlindh in het oktobernummer van RetailTrends.

De producten van Happy Socks worden in ons land vooralsnog alleen via retailpartners verkocht, waaronder de Bijenkorf, Omoda en Only for Men. Daarnaast beschikte het sokkenlabel een tijdje over een pop-up in Amsterdam. Je moet volgens Söderlindh zichtbaar zijn als merk. Happy Socks zal echter nooit een landelijk winkelnetwerk opzetten, stelt hij. “Wij geloven in winkels op een of een aantal strategische plekken in een land, en natuurlijk hebben we marktspecifieke webshops.” De grote aantallen worden via het wholesalenetwerk verkocht.

Happy Socks stort zich op korte termijn op China. Het Zweedse merk opent er gelijktijdig honderd pop-upshops, verspreid door het hele land. “Dat wordt een gekkenhuis. De Chinezen houden van onze designs”, aldus Söderlindh.

Over vijf jaar telt Happy Socks volgens hem ‘veel meer eigen merkwinkels’ dan nu het geval is. Hij hoopt dan ook het interieur van het ruimtevaartuig voor de missie naar Mars te doen. “Zonder gekheid, alles kan”, zegt Söderlindh in RetailTrends. “We hebben het weleens gehad over een Happy Hotel, met bijvoorbeeld eigen beddengoed en behang. Maar dat blijft voorlopig bij een geinig idee.”

Lees het volledige interview met Happy Socks in het 150ste nummer van RetailTrends, dat nog negen andere interviews met toppers uit de retail telt. Klik hier om het magazine digitaal te lezen. Nog geen member? Klik hier voor meer informatie over een abonnement.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!