Albert Heijn komt met stembesturing voor boodschappenlijstje

Albert Heijn komt met stembesturing voor boodschappenlijstje

Gebruikers van de Appie-app kunnen sinds eind vorige week boodschappenlijstjes maken via spraakbesturing. Albert Heijn maakt daarvoor gebruik van de virtuele Apple-assistent Siri.

Klanten kunnen met Siri producten op hun boodschappenlijstje zetten, het gewenste aantal producten aangeven, artikelen doorstrepen en vragen wat er op hun lijstje staat. Ze kunnen direct beginnen door de homeknop op hun iPhone of iPad in te drukken en hoeven niet eerst de Appie-app te starten. Albert Heijn is naar eigen zeggen de eerste Nederlandse retailer die Siri aan zijn eigen app koppelt.

Eerder dit jaar introduceerde Albert Heijn al de slimme koelkastmagneet Hiku. Die is voorzien van een microfoon en barcodescanner, waardoor klanten via stembesturing of door producten te scannen boodschappen kunnen toevoegen aan het boodschappenlijstje in de Appie-app of op AH.nl.

Ook bij Jumbo is het sinds eind vorige maand mogelijk een boodschappenlijstje via stembesturing samen te stellen. De supermarktketen werkt daarvoor met een combinatie van verschillende technologieën, die zich nog in de pilotfase bevinden.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!