Spar opent eerste winkel langs de snelweg

Spar opent vrijdag een Express-winkel langs de A9 bij Heemskerk. Het betekent de eerste Nederlandse snelweglocatie voor de supermarktketen.

Het assortiment in de snelwegwinkel zal vooral bestaan uit ‘grab & go’, aangevuld met broden, maaltijden, salades en soepen voor thuisconsumptie. Spar opent verder een nieuwe Express-winkel in Tilburg, die meer een buurtfunctie krijgt en daardoor een ruimer assortiment heeft. Met de nieuwe winkels telt Spar vijf Express-filialen.

De Express-winkels komen voort uit een samenwerking met Texaco. Het concept werd eerder al getest bij tankstations in Geertruidenberg, Amstelveen en Den Haag Ypenburg. In het buitenland heeft de retailer al veel winkels bij tankstations, een ervaring die naar eigen zeggen wordt meegenomen bij de ontwikkeling van de Nederlandse Express-winkels.

Spar-directeur Sjaak Kranendonk liet onlangs al weten grote plannen te hebben met het Express-concept. “Mochten we er met Texaco uitkomen, dan hebben we er zo weer 150 winkels bij en zijn we dus echt overal”, zei hij daarover.
 

RetailTrends