Marktplaats houdt geld tot bezorgmoment vast

Marktplaats houdt geld tot bezorgmoment vast

Marktplaats test in samenwerking met een aantal verkopers de Gelijk Oversteken Service. Daarbij gaat het geld pas naar de verkoper als het pakket is bezorgd.

De nieuwe dienst loopt via de payment service provider Online Betaalplatform. De koper betaalt het aankoopbedrag via iDEAL, waar het geld pas na de levering van het product wordt vrijgegeven. De koper moet daarvoor via zijn account op Marktplaats bevestigen dat het product is ontvangen. Als hij niets ontvangt, moet hij dat binnen zeven dagen melden.

Marktplaats wil met de nieuwe dienst de bezorgdheid van consumenten wegnemen, vertelt directeur Olivier van Duijn tegenover het Algemeen Dagblad. Bij minder dan een procent van de bestellingen gaat het volgens hem mis. “Maar zo’n ervaring ondergraaft wel het vertrouwen.”

Gelijk Oversteken wordt aangeboden samen met de dienst Betaalverzoeken, die eerder dit jaar werd geïntroduceerd en het mogelijk maakt om via iDEAL te betalen. De servicekosten bedragen per transactie afhankelijk van het bedrag minimaal 1,05 en maximaal 5,89 euro.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends