Het beste van RetailTrends: week 43

Het beste van RetailTrends: week 43

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Waarom Ace & Tate nu al aan de twintig winkels zit
Terwijl een paar straten verder het nieuwe kabinet werd beëdigd, opende Ace & Tate donderdag weer eens een nieuwe winkel. De vestiging aan de Prinsestraat in Den Haag is nummer twintig voor het brillenmerk, dat toch echt als online verkoper begon. “Het begon als marketingtool, maar de winkels blijken ook een goede salestool.”

Vijf vragen aan Plus-topman Jan Brouwer
Plus is de nummer vijf supermarkt van ons land en ziet zijn omzet jaar op jaar harder groeien dan de markt. Aan het hoofd staat nog een paar maanden Jan Brouwer, een van de nestors in de branche. Zijn droom: van Plus de beste supermarkt van Nederland maken. Dat einddoel kan volgens de ceo, die medio volgend jaar afscheid neemt, eind 2018 al bereikt zijn. In het oktobernummer staat hij stil bij de criteria die hij daarvoor hanteert, maar ook bij zijn visie op de ontwikkelingen in de supermarktbranche. Een aantal vragen hebben het magazine niet gehaald, maar de antwoorden willen we je niet onthouden.

Retailers, ga oplossingen verkopen
Veel winkels klagen volgens Marc Dijk over tegenvallende omzet. Ze ervaren dat consumenten moeilijker worden om aan te verkopen. “Het merendeel van retailers maakt zichzelf nog steeds wijs dat klanten vooral naar de prijs kijken in hun afweging om wel of niet te kopen. In werkelijkheid gebeurt er iets heel anders in de retail.”

Die hipsters vervelen zich te pletter
Hans Verstraaten is helemaal klaar met die oh-zo unieke monostores. Maar tegelijkertijd kriebelt het bij hem om zelf zo'n winkeltje te beginnen.

Dit is het Belgische vlaggenschip van vanHaren
Na de opening van een flaghipstore in Amsterdam eerder dit jaar, is nu België aan de beurt. VanHaren heeft in Brugge zijn grootste winkel van het land geopend. Het betekent de vierde vestiging voor de Nederlandse schoenenketen bij onze zuiderburen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends