Inval bij moederbedrijf van Makro

Het Duitse openbaar ministerie is een onderzoek gestart naar handel met voorkennis en marktmanipulatie bij Metro. Daarvoor is het hoofdkantoor in Düsseldorf onderzocht, meldt Der Spiegel.

Metro bevestigt de inval en laat weten mee te werken aan het onderzoek. Daarbij wordt gekeken naar de splitsing van het bedrijf, die vorig jaar werd aangekondigd. Metro Group is opgedeeld in Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt, en groothandelstak Metro, dat in ons land actief is met Makro. Medewerkers van het Duitse concern hebben mogelijk de effectenhandelwet overtreden.

De beschuldiging is onder meer gericht op voorzitter Jürgen Steinemann van de raad van commissarissen. Hij kocht op 22 februari 2016 voor iets meer dan een miljoen euro aan aandelen. Toen het concern een maand later bekendmaakte tot een splitsing over te gaan, ging de koers omhoog. Steinemann zou daardoor ruim 170 duizend euro rijker zijn geworden.

De Duitse toezichthouder BaFin twijfelt of Metro zich aan alle regels rond publicatieplicht heeft gehouden. Het concern zegt zelf ‘geen bewijs te hebben dat leidinggevenden aandelen hebben verhandeld op basis van voorkennis’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!