Het beste van RetailTrends: week 44

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

De McGregor-puzzel ontrafeld in zeven cijfers
De toekomst van McGregor en Gaastra lijkt onzekerder dan ooit. Niet alleen ging het modeconcern onlangs voor de tweede keer in een jaar tijd failliet, ook zag doorstarter Rens van de Schoor – die toch een reputatie heeft opgebouwd wat betreft het uit het slop trekken van moderetailers – al na twee weken geen heil met in zijn nieuwste missie. Het eerste faillissementsverslag over Doniger Fashion Group geeft een aardig beeld van wat er het afgelopen jaar zoal mis ging. Een reconstructie in zeven cijfers.

Hoe multibrandstores kunnen overleven volgens Baskèts
In de week dat Nike ingrijpende veranderingen in zijn retailstrategie bekendmaakt, presenteert sneakerconcept Baskèts zijn visie op de rol van multibrandstores. Hoe zorgen zij ervoor dat ze niet gepasseerd worden door klanten en leveranciers?

Boedapest, het winkelmekka van Midden-Europa
Boedapest is dé winkelhoofdstad van Midden-Europa en tevens uitgaans- en vertierstad pur sang, stelt Hans van Tellingen. Hij bezocht tijdens de ‘quick trip’ van de Nederlandse Raad Winkelcentra twee grote winkelcentra en de belangrijkste winkelstraten van de oude binnenstad. “Boedapest bruist van vertier. Een aanrader voor velen.”

Waarom Fiskars het best bewaarde retailgeheim is
Fiskars is met zijn 368 jaar het oudste bedrijf van Finland en als merk vooral bekend van zijn tuingereedschap. In de afgelopen jaren verandert het echter steeds meer in een moederbedrijf van verschillende ‘lifestyle brands’, met sinds 2007 overnames van onder meer Iittala en recenter Royal Doulton en Wedgwood. “Ik noem Fiskars wel eens het best bewaarde geheim van de retail”, vertelt regional director continental Europe Emile van Oorschot.

Dit is de proefwinkel van Simon Lévelt
Vorige maand ging-ie open: de pilotwinkel van Simon Lévelt in Amsterdam. De vestiging aan de Ferdinand Bolstraat gaat sindsdien door het leven als proefwinkel voor de nieuwe formule. Letterlijk.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!