Auchan wil honderden kassaloze supermarkten

Auchan wil honderden kassaloze supermarkten

De Franse supermarktketen Auchan wil zijn concept Auchan Minute grootschalig uitrollen in China. Nog dit jaar hoopt de retailer honderden van deze automatische gemakswinkels openen.

Auchan Minute is gevestigd in compacte units van zo’n achttien vierkante meter. Klanten kunnen de winkel binnengaan door via WeChat een code te scannen. In de winkel kunnen zij met hun smartphone zelf de producten scannen en afrekenen via WeChat Pay of Alipay. Auchan Minute is 24 uur per dag geopend en heeft een aanbod van zo’n vijfhonderd producten.

Auchan Minute werd afgelopen zomer al op kleine schaal getest. De Franse retailer zegt met het concept in te spelen op de trend waarbij steeds meer mensen in de steden komen te wonen. “Dit volautomatische verkooppunt biedt stadsbewoners een winkeloplossing dichter bij huis die volledig met de smartphone gecontroleerd kan worden’, stelt Auchan in een verklaring.  

De automatische buurtwinkels van Auchan doen denken aan de containerwinkels van startups Moby Mart en BingoBox. Zij richten zich ook op grootschalige uitrol in China, en willen de winkels bovendien automatisch door de stad laten rijden.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!