Cadeaubonnenstichting Wereldwinkel vecht tegen faillissement

Cadeaubonnenstichting Wereldwinkel vecht tegen faillissement

De Stichting Landelijke Wereldwinkel Cadeaubonnen legt de laatste hand aan een akkoord met zijn schuldeisers. Als dat geaccepteerd wordt, kan een faillissement volgens RTL Z worden afgewend.

De stichting die de cadeaubonnenuitgifte van 185 Wereldwinkels beheert, vroeg in juli uitstel van betaling aan. Cadeaubonnen zijn sindsdien niet meer te gebruiken. Het bestuur biedt crediteuren nu aan een percentage van tien tot twintig procent van hun vordering terug te betalen. Mochten de schuldeisers daar niet mee akkoord gaan, dan is een faillissement onafwendbaar en worden de cadeaubonnen definitief waardeloos.

De cadeaubonnenstichting kwam in de problemen toen er niet voldoende geld bleek voor de 220 duizend euro aan ingeleverde cadeaubonnen die winkeliers wilden verzilveren. Sindsdien kunnen consumenten ook geen bonnen meer inwisselen bij de Wereldwinkels. Er zou nog voor vier ton aan cadeaubonnen bij particulieren liggen. Ook als er een akkoord komt met de schuldeisers kunnen winkeliers geen bonnen verzilveren in geld, maar wel gebruiken voor de inkoop van producten.

De cadeaubonnenstichting is verbonden aan de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels, die al enige tijd met liquiditeitsproblemen kampt. Naast de 185 Wereldwinkels die daarbij zijn aangesloten, vallen er zo'n 65 onder de afsplitsing Stichting Wereldwinkels Nederland en zijn er enkele tientallen zelfstandigen. Zij vallen buiten de financiële problemen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!