Kalverstraat opnieuw hoger in lijst duurste winkelstraten

De Amsterdamse Kalverstraat neemt plek zestien in op de ranglijst van duurste winkelstraten ter wereld. Dat is een plaats hoger dan een jaar eerder, zo blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Cushman & Wakefield. In 2016 schoof de Kalverstraat ook al een plaatsje op.

De huurprijs in de Kalverstraat blijft stabiel op drieduizend euro per vierkante meter per jaar. Daarmee komt de Amsterdamse winkelstraat niet in de buurt van Upper 5th Avenue, dat opnieuw is uitgeroepen tot duurste winkelstraat ter wereld. Retailers betalen daar jaarlijks ruim 28 duizend euro per vierkante meter.

Ook de nummer twee Causeway Bay in Hongkong, waar je bijna 26 duizend euro betaalt, blijft onveranderd. De nieuwe nummer drie op de ranglijst is New Bond Street in Londen, dat Avenue des Champs Élysées voorbij is gestreefd als duurste winkelstraat in Europa. Ook Via Montenapoleone in Milaan eindigt hoger dan de Parijse straat.

Cushman & Wakefield signaleert een ‘goed herstel’ in Europa, dat naar verwachting volgend jaar verder zal doorzetten. “De retailsector heeft de laatste tijd nogal eens te maken met negatieve berichtgeving terwijl wij vooral veel dynamiek en levendigheid zien in retail”, aldus head of retail Arjen Boesveldt. De topstraten in Nederland waar vooral internationale retailers zich vestigen, zijn volgens hem naast de Kalverstraat en de P.C. Hooftstraat ook de Lijnbaan in Rotterdam, de Spuistraat in Den Haag en de Lange Elisabethstraat in Utrecht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!