Welkom in het voedselpretpark van Eataly

Welkom in het voedselpretpark van Eataly

Deze week ging-ie eindelijk open: het voedselpretpark van Eataly. Ook wel bekend als 'het Disneyland voor de culinaire liefhebber'. Het gratis toegankelijke pretpark in Bologna omvat tien hectare, gevuld met onder meer veertig restaurants en verschillende educatieve attracties.

Fico Eataly World is gericht op Italiaans eten en drinken. Naast restaurants en een winkel kunnen bezoekers ter plekke zien hoe vlees, kaas, pasta en andere producten worden geproduceerd.

Dagelijks zijn er dertig verschillende activiteiten, waaronder workshops over typisch Italiaanse producten als mozzarella en olijfolie. Jaarlijks zullen er tot vijfhonderd events gehouden worden, gewijd aan de kunst van het koken en agrarisch onderwijs.

Twee hectare van het pretpark is gereserveerd voor open velden en stallen, met tweehonderd dieren. Ook is er een marktplaats en een congrescentrum die plaats biedt aan vijftig tot duizend mensen. 

Eataly hoopt op tien miljoen bezoekers per jaar. In het project is in totaal 106 miljoen dollar geïnvesteerd door meer dan tweeduizend bedrijven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!