Neckermann.com-eigenaar rekent op 'gezonde winst'

Neckermann.com-eigenaar rekent op 'gezonde winst'

Readen Holding heeft het afgelopen boekjaar lagere resultaten geboekt dan het jaar ervoor. De belangrijkste oorzaak zijn de kosten die bij het runnen van de fysieke winkels van Neckermann.com kwamen kijken, zo heeft het bedrijf onlangs bekendgemaakt.

Readen Holding heeft sinds vorige maand een nieuwe ceo. Andrew Walker is de opvolger van Ronald Steenbergen, die zich voortaan richt op de retailtak van het bedrijf. De Ondernemingskamer besloot onlangs dat een onafhankelijke bestuurder orde op zaken moet stellen bij de Neckermann.com-eigenaar, terwijl er ook een onderzoek naar het beleid en de gang van zaken komt. Het bedrijf lag onder meer in de clinch met minderheidsaandeelhouder Axivate Capital, wat leidde tot het sluiten van de fysieke winkels van Neckermann.com.

Er is inmiddels een nieuw team van online retailexperts aan de slag gegaan bij Neckermann.com. De webshop groeit naar eigen zeggen maandelijks met gemiddeld twintig procent en gaat uit van een ‘exponentiële groei’ in het nieuwe jaar. Neckermann.com deed vrijdag voor het eerst mee aan Black Friday en spreekt van een 'groot succes', met twee keer meer omzet dan normaal.

Readen Holding verwacht in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar, dat tot eind juni loopt, een omzet van twee miljoen euro te behalen. Drie maanden later moet dat al zijn doorgegroeid tot drie miljoen euro, met een ‘gezonde winst’ aan het eind van het boekjaar tot gevolg. “We hebben de retailtak gestroomlijnd om vooruitgang te kunnen boeken”, aldus Walker.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!