Marktplaats maakt 'gelijk oversteken' breed beschikbaar

Marktplaats maakt 'gelijk oversteken' breed beschikbaar

Alle gebruikers van Marktplaats kunnen voortaan gebruikmaken van de Gelijk Oversteken Service. Daarbij gaat het geld pas naar de verkoper als het pakket is bezorgd.

De nieuwe dienst, opgezet met partner Online Betaalplatform (OBP), is de afgelopen twee maanden getest en op basis van de feedback geoptimaliseerd. Kopers en verkopers starten al tijdens hun chatgesprek met een betaalverzoek met iDEAL. Als de betaling is voldaan ontvangen beide partijen een bevestiging, terwijl het geld wordt geparkeerd op een tussenrekening van OBP. De verkoper kan vervolgens het pakket verzenden, inclusief een track & trace-code. Als de koper het pakket heeft ontvangen, maakt OBP het betaalde bedrag over aan de verkoper.

Als de koper geen bevestiging stuurt, wordt het geld pas na zeven dagen vrijgegeven. Als de koper geen pakket ontvangt, kan OBP de verzendstatus controleren met de track & trace-code. Als de verkoper die niet kan overleggen, wordt het aankoopbedrag teruggestort op de rekening van de klant.

Marktplaats wil met de nieuwe dienst de bezorgdheid van consumenten wegnemen, vertelt directeur Olivier van Duijn vorige maand. Bij minder dan een procent van de bestellingen gaat het volgens hem mis. “Maar zo’n ervaring ondergraaft wel het vertrouwen.”

Voor het gebruik van de Gelijk Oversteken Service betaalt de koper twee procent over het overeengekomen aankoopbedrag. Daarnaast wordt veertig cent in rekening gebracht voor het betaalverzoek met iDEAL.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!