Notice: Undefined index: company_imageid in /var/app/current/inc/core/Users.class.php on line 3351 'Contactloos betalen met smartphone neemt vlucht' - RetailNews

'Contactloos betalen met smartphone neemt vlucht'

'Contactloos betalen met smartphone neemt vlucht'

320 duizend Nederlanders gebruiken hun smartphone wel eens voor contactloze betalingen in een winkel. Dat betekent een verdubbeling ten opzichte van begin dit jaar, laat Betaalvereniging Nederland weten aan de NOS.

De stijging komt vooral doordat steeds meer banken smartphonebetalingen ondersteunen. ING startte daar twee jaar geleden mee, waarna ABN Amro, Rabobank, SNS en Bunq volgden. Hoe vaak de gebruikers contactloos met hun telefoon betalen, is niet duidelijk. Betaalvereniging Nederland wil dat er op 1 januari vierhonderdduizend gebruikers zijn.

De techniek is momenteel alleen beschikbaar op Android-toestellen. Op iPhones is de betaalmethode Apple Pay nodig, maar die is nog niet beschikbaar in Nederland. Vorig jaar werd een kwart van het totale aantal pintransacties in ons land contactloos afgerond. Hoe groot het aandeel van smartphonebetalingen daarin is, is niet bekend.


 

Reacties

Voor koffie op het station te kopen?

Geplaatst door Peter Jansen op 30 november 2017 om 14:06

Laatste nieuws

RetailTrends