Een groep investeerders steekt zes ton in abonnementsdienst Bundles. De Amsterdamse startup wil naast wasmachines ook abonnementen op andere apparaten aanbieden.

Het geld is onder meer afkomstig van zakenvrouw Anne-Marie Rakhorst, oprichter en eigenaar van het platform Duurzaamheid.nl. “De circulaire economie heeft schaal nodig en dat kunnen we met deze investering realiseren”, aldus oprichter en ceo Marcel Peters tegenover Het Parool.

Bundles ging in 2014 van start met het aanbieden van wasmachines van Miele die per wasbeurt worden afgerekend. Daarbij gebruikt het bedrijf data en software om te monitoren of de apparaten zuinig worden gebruikt en wanneer een onderhoudsbeurt nodig is, om de levensduur te verlengen. Hetzelfde model wil Bundles ook toepassen op producten als koelkasten, koffiemachines, verwarming, fietsen, bedden en zitmeubels.

Bundles gaat nu van start met een crowdfunding voor de financiering van de abonnementen. In mei bereikte de startup al de mijlpaal van een miljoen euro aan leningen. Met de wasmachines werd onlangs de grens van duizend klanten gepasseerd.