HEMA opent winkels in Oostenrijk

HEMA gaat komend voorjaar van start met twee winkels in Oostenrijk. De Nederlandse retailer richt zich in eerste instantie op Wenen, waar voor 2018 nog meer winkelopeningen staan gepland.

HEMA noemt de uitbreiding naar de hoofdstad van Oostenrijk een logisch vervolg op het succes in steden als Keulen en Frankfurt. De winkelketen onderzoekt de mogelijkheden om zich ook in andere grote steden van Oostenrijk te vestigen. In Duitsland staan ook openingen gepland voor Stuttgart en andere grote steden.

Komend jaar worden naar verwachting 35 nieuwe internationale winkels geopend. Daar kunnen ook winkels in andere steden dan Barcelona, Madrid en Londen bijzitten, zo laat HEMA weten. Onlangs werd nog een flagshipstore geopend aan het einde van Oxford Street in het centrum van Londen.

HEMA telt momenteel meer dan zevenhonderd winkels in zeven landen. Zo’n twaalf procent van de omzet komt uit het buitenland. Dat percentage moet in 2020 ten minste zijn verdubbeld, liet topman Tjeerd Jegen onlangs weten in RetailTrends. Hij ziet HEMA internationaal nog als een kleine speler. Groei is volgens Jegen onder meer essentieel om prioriteit te krijgen van leveranciers. 

HEMA kijkt voor ‘de middellange termijn’ ook voor uitbreiding naar Azië en het Midden-Oosten. Jegen wil eerst duidelijkheid krijgen over de eigenaars. Het bedrijf staat sinds september in de etalage en het kan volgens hem nog tot halverwege volgend jaar duren tot er meer bekend wordt over de eventuele verkoop.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!