FNG brengt voorraad naar geautomatiseerd dc in Nederland

FNG brengt voorraad naar geautomatiseerd dc in Nederland

Modeconcern FNG centraliseert binnenkort al zijn voorraden in een magazijn in Zoetermeer. Het moederbedrijf van onder meer Miss Etam en Claudia Sträter hoopt zo kosten te besparen, schrijft De Tijd.

Momenteel heeft FNG de kleding van zijn verschillende merken verspreid over meerdere kleinere dc’s in België en Nederland. De Belgische merken CKS en Fred & Ginger liggen al in Zoetermeer. “We kunnen in Zoetermeer dertig miljoen kledingstukken per jaar verwerken, we zitten nu aan vijftien miljoen”, zegt topman Dieter Penninckx. Alleen voor Brantano wordt het magazijn in België behouden, omdat die keten alleen daar actief is.

Een computersysteem bepaalt in Zoetermeer hoeveel van welke kleding er naar welke winkel gaat, legt medeoprichter Manu Bracke uit. “Een kleine winkel die bezocht wordt door wat oudere mensen krijgt minder en andere kleding dan een grote winkel in een buurt vol jonge mensen.” Als een kledingstuk plotseling goed verkoopt, weet het algoritme dat er daar meer van naar de winkel moeten.

Tussen het moment waarop de kleding in het magazijn aankomt tot het moment waarop die naar de winkels gaat, is volgens Bracke nauwelijks nog mensenwerk nodig. De dertig dc-medewerkers moeten er vooral op toezien dat het systeem niet hapert. 


 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends