Kahn relativeert: 'Deel van verlies straks compenseren'

Roland Kahn relativeert het verlies bij zijn kledingketens, dat in 2016 opliep naar in totaal 18,6 miljoen euro. “In de toekomst mogen wij een deel van dat bedrag weer compenseren bij de Belastingdienst”, zegt hij in gesprek met Het Financieele Dagblad.

Kahn is eigenaar van MS Mode, America Today, Sapph en Coolcat, waar de omzetten de laatste jaren teruglopen. De ondernemer heeft leren relativeren en laat medewerkers hun eigen fouten maken. Hij houdt vanuit zijn investeringsmaatschappij het totaaloverzicht over de modeketens, waarvan de dagelijkse leiding in handen van de directies.

Kahn is naar eigen zeggen ook minder defensief geworden. Zo had hij voorheen regelmatig aanvaringen met zijn zoon Joshua, die als inkoopdirecteur in het bedrijf werkt. “Pas de laatste tijd zie ik dat hij eigenlijk beter is dan ik”, stelt hij. 

De ondernemer vertelde eerder al in RetailTrends druk bezig te zijn het totale managementniveau in de organisatie beter te krijgen. “Onze incompetentie is dat te veel dingen van mij afhankelijk zijn.” Hij gaf zich drie jaar de tijd om een team neer te zetten dat alert is en ‘snel kan stoppen, kijken, corrigeren en weer doorgaan’. Hij wil toe naar een geautomatiseerd proces, waarbij de klant één op één wordt bediend. “Als we dat voor elkaar krijgen dan worden we absoluut weer een grote winnaar.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!