De Mandemakers Groep schrijft weer zwarte cijfers

De Mandemakers Groep schrijft weer zwarte cijfers

De Mandemakers Groep heeft na jarenlange verliezen eindelijk zwarte cijfers geschreven. De keukenverkoper was over 2016 goed voor een winst van drie miljoen euro, zo blijkt uit een recent ingediende jaarrekening.

Het moederbedrijf van onder meer Mandemakers, Brugman en Piet Klerkx schreef een jaar eerder nog een verlies van bijna 25 miljoen euro in de boeken. Sinds 2008 bedroegen de verliezen opgeteld meer dan tweehonderd miljoen euro, schrijft Het Financieele Dagblad. Eigenaar Ben Mandemakers heeft altijd volgehouden dat zijn zakenimperium winstgevend is geweest, mede dankzij keukenfabrieken in Duitsland. De winst zou op andere plekken in de boeken worden geschreven.

De winst over 2016 is vooral het gevolg van de stijgende keukenverkoop in eigen land. In België liep de omzet juist terug. De Mandemakers Groep zoekt daar naar mogelijkheden om bedrijven over te nemen. Het bedrijf heeft tevens de ambitie om zich te vestigen in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, waar ook naar overnamekandidaten wordt gekeken.

Resultaten uit andere landen, waaronder de winkels in Duitsland, zijn niet in de jaarrekening opgenomen. Mede daarom komt De Mandemakers Groep uit op een omzet van 731 miljoen euro, ongeveer de helft van wat het concern volgens Mandemakers zelf jaarlijks omzet.

Ben Mandemakers vierde vorige maand het veertig jarige jubileum van het winkelbedrijf. De 61-jarige oprichter en eigenaar is voorlopig niet van plan om af te zwaaien. “Ik heb hier al aangekondigd dat ze nog minimaal vijftien jaar last van me hebben.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!