Overname Stella in de maak

Overname Stella in de maak

DM Equity Partners, de investeringsmaatschappij van Ben Mandemakers, is van plan om Stella volledig over te nemen. De investeerder wil de laatste aandelen van de oprichters opkopen. 

Het FD meldt dat de investeerder nu van plan is om zijn aandelen in Stella te vergroten van 60 naar 100 procent. Daarmee worden ook de huidige aandelen van Daan van Renselaar en Wilco van de Kamp overgenomen. De stap volgt nog geen maand na de aankondiging dat DMEP een meerderheidsaandeel nam in Stella.

Onder leiding van de investeringsmaatschappij kondigde Stella vorige maand aan voor de tweede keer dit jaar te gaan reorganiseren. De e-bikeproducent wil tot 15 fte's schrappen en 3 servicelocaties sluiten. De kosten moeten daarmee met 10 procent omlaag gaan. 

Hoewel het bedrijf te maken heeft met tegenvallende verkopen en grote voorraden, zegt DMEP veel vertrouwen te hebben in de toekomst van Stella. Het vergroten van de aandelen is daar naar eigen zeggen een uiting van. 

Daan van Renselaar
Zodra Stella volledig in handen is van DMEP, stapt oprichter Daan van Renselaar - wie dit jaar nog terugtrad als ceo - helemaal uit het bedrijf. Daarmee geeft hij ook zijn functie binnen de rvc op. "Met DMEP als eigenaar is Stella in goede handen en klaar voor nieuwe successen," zegt hij tegen de krant.

Van Renselaar sprak een halfjaar geleden al van ‘stevige discussies’ met leveranciers, die eind 2022 nieuwe fietsen wilden leveren. 

Reacties 1


Magda Fritzen-Kattenbelt 15 mrt, 10:01

Dat is heel erg Stella is vertrouwd met goede service

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!