Vakbonden maken dreigement waar: Jumbo voor de rechter

Vakbonden maken dreigement waar: Jumbo voor de rechter

FNV en CNV willen via de rechter afdwingen dat Jumbo een schadeclaim betaalt. Een ultimatum dat de bonden daarvoor hadden gesteld liep donderdag af.

De vakbonden eisen een schadevergoeding van een half miljoen euro van Jumbo, omdat de stakingswetgeving zou zijn overtreden door de inzet van extra uitzendkrachten. De supermarktketen liet al weten niet van plan te zijn die te betalen. “Deze claim mist elke financiële en juridische grond”, aldus cfo Ton van Veen donderdag in De Financiële Telegraaf. De dagvaarding gaat volgens FNV-bestuurder Debbie van Leiden volgende week de deur uit.

Jumbo liet eerder al weten de stakingen, die in april plaatsvonden in de distributiecentra, niet moedwillig te hebben tegengewerkt. De vakbonden voelen zich echter gesteund door de inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, die wel stakingsbreken vaststelde. De retailer liet wel weten ‘onrechtmatigheden’ bij het inzetten van het uitzendpersoneel te onderzoeken, maar noemde het onrealistisch dat een staking van zevenhonderd medewerkers gebroken kan worden met de inzet van acht uitzendkrachten. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!