Zalando kondigt meer winkels aan

Zalando kondigt meer winkels aan

Zalando opent dit jaar een outlet in zowel Hamburg als Leipzig. Daarmee brengt de Duitse modeverkoper zijn totaal aantal fysieke winkels in eigen land op vijf.

In beide nieuwe steden komen de winkels in het centrum, vertelt managing director Dorthee Schönfeld van Zalando Outlets. De opening in Leipzig staat voor begin komende zomer op de planning, terwijl klanten in Hamburg tot het eind van de zomer moeten wachten. In Hamburg vestigt Zalando zich in een zijstraat van de Großen Bleichen, waar veel luxemerken zijn gevestigd.

De winkels worden qua omvang ongeveer even groot als in Frankfurt en Keulen. Dat betekent dat ze straks meer dan duizend vierkante meter winkelruimte tellen, gevuld met zo’n twintigduizend producten van zo’n vijfhonderd verschillende merken. Daarbij gaat het vaak om oude collecties of items die zijn geretourneerd.

Zalando opende in 2012 zijn eerste outlet in Berlijn. De modeverkoper is niet van plan om bij vijf winkels te stoppen, vertelt Schönfeld. “Hoe groter Zalando wordt, des te groter de behoefte aan outlets.” De focus blijft volgens haar echter liggen op het online platform.

RetailTrends