FonQ-ceo: 'Verlies vooral door overnamekosten'

FonQ-ceo: 'Verlies vooral door overnamekosten'

Het overgrote deel van het miljoenenverlies van fonQ over het vorige boekjaar is het gevolg van de overname door AJS Holdings. Het operationeel verlies lag de helft lager dan een jaar eerder. Dat zegt scheidend topman Joost Wels tegenover RetailNews.

Uit het jaarverslag van fonQ kwam een verlies van 5,8 miljoen euro naar boven. Dat was onder meer het resultaat van hogere personeelskosten, die opliepen van 8,6 naar 14,3 miljoen euro. Daar zijn veel overname- en consultantskosten bij meegerekend, zegt Wels. “Dat vertroebelt het beeld en is wellicht niet zo handig geweest.”

FonQ telde het afgelopen boekjaar in fte gemiddeld 251 medewerkers, tegen 205 een jaar eerder. “Die groei zorgt dus niet alleen voor de grote stijging in kosten”, nuanceert de medeoprichter.

FonQ is inmiddels ruim een jaar in handen van AJS Holdings, de investeringsmaatschappij van voormalig grootaandeelhouder en commissaris Ad Scheepbouwer. Onder zijn leiding is al twee keer het vertrek van een ceo aangekondigd. Na het afscheid van Patrick Kerssemakers begin 2017, stopt ook Wels als topman van het webwarenhuis. Voormalige bol.com-directeur Michel Schaeffer zal zijn taken op interim-basis overnemen.

Lees op RetailTrends meer over de ontwikkelingen bij fonQ.

RetailTrends