Domino’s belooft opnieuw met drones te starten

Domino’s begint dit jaar met pizzabezorging via drones in Nederland. De keten heeft aanvragen lopen voor het gebruik van drones op de universiteitsterreinen in Enschede en Delft, zei topman Andre ten Wolde volgens Foodclicks tijdens de Horecava.

Het is niet voor het eerst dat Ten Wolde aankondigt met drones te starten in ons land. “Technisch is het geen enkel probleem meer, alleen wetgeving houdt de ontwikkeling tegen”, aldus de ceo. Toch zegt hij ervan uit te gaan dit jaar in ieder geval op één van de twee universiteitslocaties te starten. In Australië levert Domino’s al ruim een jaar met drones.

Ten Wolde zei een jaar geleden tijdens de Webwinkel Vakdagen dat ons land in 2017 al kennis zou maken met de pizzadrones. Ook robotbezorging werd al meerdere malen aangekondigd. In beide gevallen is Domino’s afhankelijk van wetgeving, zei Ten Wolde in mei vorig jaar in RetailTrends. “Ik zou zeer teleurgesteld zijn als het dit jaar niet lukt, maar zeg ook dat ik totaal afhankelijk ben”, aldus de ceo destijds over dronebezorging.

E-delivery Event
Andre Ten Wolde is een van de sprekers op het E-delivery Event, dat op woensdag 28 maart wordt gehouden in Utrecht. Ook retailers als bol.com, Zalando en Coolblue komen er aan het woord, evenals PostNL en Ingram Micro. Kijk op edelivery-event.nl voor meer informatie en aanmelding.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!