De expansie van HEMA buiten Europa is riskant, maar zal positief bijdragen aan de groei. De retailer heeft bewezen uitbreiding in het buitenland aan te kunnen, zegt analist Francesco Bozzano van Moody’s volgens De Financiële Telegraaf in een rapport.

Moody’s noemt het positief dat HEMA samenwerkt met Apparel Group, dat al in het Midden-Oosten is gevestigd. “De expansie buiten Europa verbetert de geografische spreiding van het bedrijf en zal, als het succesvol is, bijdragen aan de groei”, aldus Bozzano. De opening van 27 winkels in Frankrijk en Duitsland vorig jaar, geeft Moody’s vertrouwen in het management van de Nederlandse retailer.

De beoordeling komt HEMA-eigenaar Lion Capital goed uit, aangezien het de winkelketen wil verkopen. De vraagprijs zou naar verluidt zeker één miljard euro bedragen. De Nederlandse investeerders Gilde Buy Out Partners en Alpinvest en het Britse Clayton Dubilier & Rice zouden al op HEMA geboden hebben.

HEMA wil de komende vijf jaar ‘een fors aantal winkels’ in het Midden-Oosten te openen. De eerste drie gaan nog dit jaar open in Dubai.