Betaaldienst Payconiq van start zonder ABN

Betaaldienst Payconiq van start zonder ABN

De mobiele betaaldienst Payconiq is dinsdag gelanceerd op de Nederlandse markt. In eerste instantie kunnen twintigduizend rekeninghouders van ING en Rabobank de app downloaden en gebruiken om in de winkel en webshop af te rekenen.

Payconiq ondersteunt alle mogelijke betaalmanieren in een app, door een directe koppeling te maken met de betaalrekening van de klant. Om af te rekenen dienen gebruikers een QR-code te scannen met hun telefoon. Ook kunnen consumenten de app gebruiken om onderling geld naar elkaar over te maken.

De nieuwe betaaldienst heeft de steun van ING, Rabobank, SNS, ASN en RegioBank. ABN Amro heeft zich teruggetrokken, meldt De Financiële Telegraaf. De bank ziet meer mogelijkheden in de eigen betaalapp Tikkie. Daarnaast heeft Payconiq sinds begin dit jaar concurrentie van OK.

Payconiq is door winkeliers rechtstreeks te integreren in hun kassasysteem of via een tussenpartij, zoals internetkassa Kassa Compleet of CCV. Suitable is een van de eerste retailers die zich bij de nieuwe betaaldienst hebben aangesloten. Payconiq wil het aantal aangesloten winkels de komende periode verder uitbreiden om de dienst gereed te maken voor een landelijke start later dit jaar.

Payconiq ging eerder deze maand van start in Duitsland. In België en Luxemburg is al bij ruim 45 duizend met de betaalapp af te rekenen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends