Kijkshop nu ook echt failliet

Kijkshop nu ook echt failliet

Kijkshop is dinsdag failliet verklaard door de rechtbank Gelderland. Het faillissement heeft betrekking op alle winkels. Dat zijn er 63, zo blijkt uit het insolventieregister.

Drie curatoren van advocatenkantoor Bierman uit Tiel zijn aangesteld om het faillissement af te wikkelen. Zij zaten dinsdag al om de tafel met Björn Serving en Lennard de Ronde. De twee bestuurders van Kijkshop hebben het faillissement zelf aangevraagd.

De winkels van Kijkshop gingen begin deze week al dicht. De curatoren zullen aan het begin van het faillissement onderzoeken of de activiteiten voortgezet kunnen worden. Dat gebeurt als er opbrengsten voor de boedel gerealiseerd kunnen worden en om de kans op een doorstart te vergroten.

Behalve de winkels zijn ook het hoofdkantoor en de webwinkel van Kijkshop gesloten. Het platform Kijk Bij Mij wordt wel gewoon voortgezet, omdat het platform onder een andere bv valt. Kijkshop was de eerste ‘klant’ van dit consumer to consumer-platform, waarbij elk advies dat tot een transactie leidt, wordt beloond met een commissie van vijf procent. 

De bestellingen die nu binnenkomen worden door het platform zelf afgehandeld, via de entiteit Kijk Up. Die maakt het mogelijk om producten in consignatie te leveren. ‘Creative missionary’ Ben Steenstra wil voorlopig niet zeggen of er een samenwerking met andere retailers aan zit te komen. “Het zou niet gepast zijn om van de daken te schreeuwen hoe succesvol we zijn, als net vierhonderd medewerkers een vervelende boodschap hebben gekregen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!