Shoeline nu als geheel failliet

Shoeline nu als geheel failliet

Schoenwinkelketen Shoeline is deze week failliet verklaard door de rechtbank in Breda. Een curator onderzoekt de mogelijkheden voor een doorstart.

Het faillissement heeft betrekking op alle acht de winkels. Voor de 65 personeelsleden is ontslag aangevraagd. “De leiding van het bedrijf had over 2017 wel verlies verwacht, maar dat bleek drie maal zo hoog te zijn uitgevallen", zegt curator Floor Wertenbroek tegen het Brabants Dagblad. Shoeline heeft winkels in Tilburg, Breda, Eindhoven, Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Maastricht.

Drie partijen hebben zich inmiddels bij de curator gemeld. Hun interesse varieert van overname van de voorraad tot het overnemen van huurovereenkomsten. ”Het mooiste zou natuurlijk zijn als er ook mensen van de winkels over gaan”, aldus Wertenbroek. 

Drie schoenenwinkels van Shoeline werden in 2016 al failliet verklaard. Destijds zei eigenaar Patrick Hendriks nog dat de overige winkels break-even draaiden of winst maakten. De drie filialen werden na het faillissement afgestoten.
 

Reacties 1


Reinder Koornstra 26 jan, 16:27

Je ziet dat, als het fout gaat, alleen GROTE STAPPEN kunnen leiden tot verbetering en overleving. Een 'fraai' voorbeeld van hoe 'de schaar' in de retailsector werkt. Sterkte voor het personeel!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!