Meeste Kijkshop-winkels weer open

Meeste Kijkshop-winkels weer open

De curatoren van Kijkshop hebben besloten om een groot deel van de winkels weer te openen. Sinds zaterdag zijn vijftig van de ruim zestig vestingen van de failliete retailer geopend voor een opheffingsverkoop. Ook op het hoofdkantoor in Zaltbommel zijn de werkzaamheden voorlopig hervat.

De curatoren hebben het besluit naar eigen zeggen genomen in overleg met de directie van Kijkshop, om zoveel mogelijk mensen aan het werk te houden. Diverse partijen hebben volgens curator Marike Boersen interesse getoond in het mogelijk overnemen van delen van het bedrijf. “Zowel voor de toekomstige werkgelegenheid van de ongeveer vierhonderd medewerkers als voor de opbrengst van de verkoop is het goed dat verreweg de meeste winkels de komende tijd te laten doordraaien.”

Hoe lang de winkels openblijven, is nog onbekend. Elf winkels blijven tijdens de opheffingsverkoop gesloten. Daarbij gaat het onder meer om de twee filialen in Amsterdam en winkels in steden als Arnhem, Den Helder en Maastricht.

Kijkshop werd vorige week dinsdag failliet verklaard. De winkelmedewerkers zijn de komende periode in dienst van de curator en kunnen daardoor niets betekenen voor vragen over bestellingen of betalingen van voor het faillissement. Het moederbedrijf van Kijkshop bekijkt of er mogelijkheden zijn om gedupeerden te compenseren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!