Investeerder stapt uit Neckermann.com

Axivate Capital heeft zijn minderheidsbelang in Neckermann.com van de hand gedaan. Moederbedrijf Readen heeft de aandelen nu in handen, meldt Het Financieele Dagblad.

Axivate Capital verkoopt zijn aandelen onder meer vanwege ‘de omstandigheden van eind vorig jaar rondom de meerderheidsaandeelhouders van Readen’, laat partner Andreas Ezinga weten. De broers Joop en Ronald Steenbergen werden in december gearresteerd op verdenking van het witwassen van vijf miljoen euro.

De twee partijen liggen al langer met elkaar overhoop. Axivate Capital dwong afgelopen najaar via de rechter nog een onderzoek af bij de webwinkel, terwijl er ook een onafhankelijke bestuurder kwam om orde op zaken te stellen. De bestuurder is echter alweer afgetreden, terwijl het onderzoek niet van de grond kwam.

Axivate Capital was sinds 2013 (mede-)eigenaar van Neckermann.com. Een jaar na zijn intrede realiseerde de investeringsmaatschappij een snelle doorstart voor de webwinkel. In 2016 werd de samenwerking aangegaan met Readen, dat ook winkels van Neckermann.com opende. De winkelketen ging al snel op de fles, waarna de juridisch geschillen elkaar in rap tempo opvolgden. Die zijn volgens Ezinga met de verkoop van de aandelen van tafel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!