Kijkshop: gegadigden afgehaakt, ruzie met Readen

Kijkshop: gegadigden afgehaakt, ruzie met Readen

De gesprekken met twee serieuze gegadigden in de winkels van Kijkshop zijn op niets uitgelopen. “Voor één partij waren de locaties te groot, de andere partij kon geen overeenstemming bereiken met verhuurders”, melden curatoren Cees Klomp, Johan Thielen en Marike Boersen in hun faillissementsverslag.

Boersen liet in februari al weten dat verschillende grote retailpartijen geïnteresseerd waren in een doorstart. Daarbij ging het alleen over de overname van de locaties, het personeel en de bedrijfsmiddelen. Beide partijen waren volgens de curatoren geïnteresseerd in de overname van zo’n vijftien tot twintig locaties. Kijkshop had ten tijde van het faillissement nog 64 filialen over. 

De curatoren laten verder weten dat er een procedure loopt van Kijkshop tegen Readen en de bestuurders van dat bedrijf. Readen nam begin 2016 een aantal vestigingen van Kijkshop over, om er fysieke winkels van Neckermann.com te openen. Die winkels gingen echter al binnen een jaar op slot.

Kijkshop heeft Readen in februari 2017 gedagvaard voor ruim acht ton. Het grootste bedrag bestaat uit huurschade voor de panden in Dordrecht en Meppel. Readen is daar volgens Kijkshop aansprakelijk voor, omdat het bedrijf de huur en verplichtingen van die filialen had overgenomen. De bestuurders ontkennen echter aansprakelijk te zijn en wijzen er onder meer op dat Neckermann.com alweer failliet is. De curatoren bekijken nog of ze de procedure voort willen zetten.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends