AH to go klaar voor uitrol kassaloze winkels

AH to go opent komende zomer kassaloze supermarkten in Amsterdam. Het betekenen de eerste vestigingen buiten de pilotwinkel op het hoofdkantoor in Zaandam.

Bij de testwinkel ligt de omzet ‘iets hoger’ dan bij reguliere AH to go-winkels, zegt general manager Jan-Willem Dockheer in Het Parool. Mensen lopen de winkels voorbij als er een rij voor de kassa staat, verklaart hij. "Bij deze vestiging ben je in tien seconden met drie producten de winkel uit. Alsof je iets uit je eigen koelkast pakt." 

Waar de eerste kassaloze AH to go-vestigingen precies komen, wil Dockheer nog niet kwijt. "Het ligt voor de hand dat het een plek is waar mensen veel haast hebben”, aldus de directeur. Ahold Delhaize overweegt de technologie ook toe te passen bij Albert Heijn en zijn andere Europese en Amerikaanse supermarktketens.

AH to go gebruikt de zelf ontwikkelde ‘tap to go’-technologie. Schapkaarten kunnen daarbij gescand worden met een kaart of de smartphone. Na het ‘tappen’ van de labels kunnen klanten met de producten de winkel uitlopen. Binnen tien minuten wordt het bedrag automatisch van hun rekening afgeschreven.

Reacties 2


Peter Jansen 2 feb, 13:25

Lijkt allemaal zo "leuk" maar het is gewoon een methode voor het verzamelen van DATA.

Bovendien is AH To Go van de NS en niet van AH. Personeel is ook niet in dienst van AH.


Seb Seb 2 feb, 17:57

@Peter Jansen
Je mag je toch écht beter verdiepen voordat je zulke inhoudsloze reacties geeft. AH To Go op de NS stations worden door NS gefranchised. Het concept etc is dus eigendom van Ahold Delhaize.

Als AH met dit gemak data verzameld, wat is daar dan mis mee? Krijg je in de toekomst tenminste gerichte promoties.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!