Wereldhave moet hard trekken aan winkelcentra

Wereldhave moet hard trekken aan winkelcentra

Vastgoedeigenaar Wereldhave voert de investeringen in het verbeteren van zijn winkelcentra fors op. “Het winkelen is drastisch veranderd en je zult wat moeten doen om bezoekers te trekken”, zegt topman Dirk Anbeek in Het Financieele Dagblad.

Wereldhave zag zijn huurinkomsten in Nederland vorig jaar een fractie toenemen, maar kreeg in de afgelopen vijf jaar te maken met faillissementen bij een vijfde van zijn huurders. Als reactie heeft het vastgoedconcern zijn dividend structureel verlaagd om meer in zijn centra te investeren. Zo wordt er onder meer extra geld gestoken in gratis toiletten en horeca- en versstraten in de buurt van supermarkten. Anbeek hoopt bezoekers hiermee ‘plezier en afleiding’ te geven, waardoor ze langer in het winkelcentrum blijven.

Unibail-Rodamco zei vorige week nog een verbetering te signaleren in de Nederlandse retailmarkt. Ons land was lange tijd een zorgenkindje voor het bedrijf, maar leverde vorig jaar weer een stijging van de huurinkomsten op. “Het vertrouwen van de consument is gestegen, de werkgelegenheid is gegroeid en dat vertaalt zich ook in bereidwilligheid om meer uit te geven”, zei cfo Jaap Tonckens daarover.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends