Cheese Company in hoger beroep tegen sluiting

Cheese Company in hoger beroep tegen sluiting

Cheese Company probeert via de Raad van State de sluiting van zijn winkel op het Amsterdamse Damrak te voorkomen. De kaasverkoper gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter, die vorige maand oordeelde dat Cheese Company terecht als een toeristenwinkel is aangemerkt en daarom geweerd mag worden.

De gemeente besloot begin oktober geen nieuwe winkels meer toe te staan die alleen op toeristen en dagjesmensen zijn gericht. Een maand later opende Cheese Company zijn vijfde vestiging, maar eigenaar Quirijn Kolff wijst erop dat het huurcontract al in juli was getekend. Bovendien was de verbouwing al voor het gemeentelijk verbod begonnen en waren ook de inventaris en meubels al gekocht.

Kolff vindt het oneerlijk dat het verbod ‘met terugwerkende kracht ingaat’,  zegt hij tegenover Het Parool. Bovendien is de gemeente volgens hem te vaag over de eisen. “Ik kom er niet achter of ik mijn winkel wel mag houden als ik ook Nederlandse teksten aanbreng, of naast Hollandse kaas ook brie ga verkopen.”

Volgens de gemeente Amsterdam mogen alle toeristenwinkels die na 6 oktober zijn geopend, worden gesloten. ‘Met deze uitspraak kan de gemeente de strijd voor een gevarieerd winkelaanbod in het centrum voortzetten’, klonk het eerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!