Amazon bezorgt boodschappen voor Whole Foods

Amazon bezorgt boodschappen voor Whole Foods

Amazon is gestart met de bezorging van boodschappen van de vorig jaar overgenomen supermarktketen Whole Foods. Prime-abonnees in vier steden kunnen voortaan binnen twee uur hun bestelling thuis verwachten.

De bezorgdienst voor Whole Foods is gestart in wijken van Austin, Cincinnati, Dallas en Virginia Beach, en wordt later dit jaar op meer locaties in de Verenigde Staten beschikbaar. Klanten moeten voor het bestellen van boodschappen – waaronder verse producten als vlees en vis – de website of app van Prime Now gebruiken. Daar kunnen ze kiezen uit duizenden producten.

De bezorging is gratis voor abonnees van Prime, mits ze voor meer dan 35 dollar bestellen. Om hun boodschappen binnen een uur in huis te hebben, betalen ze 7,99 dollar extra. De bezorgdienst is dagelijks beschikbaar tussen acht uur ’s ochtends en tien uur ’s avonds.

Amazon is sinds de overname van Whole Foods afgelopen zomer voor 13,7 miljard dollar druk bezig de twee bedrijven te integreren. Zo werden de prijzen van veel producten bij Whole Foods al verlaagd en worden producten van Amazon bij de supermarktketen verkocht.

Reacties