Cadeaubonnenstichting Wereldwinkels lijkt gered

Cadeaubonnenstichting Wereldwinkels lijkt gered

Consumenten kunnen binnenkort weer aankopen doen met cadeaubonnen van de Wereldwinkel. Een ruime meerderheid van de winkeliers heeft volgens Het Financieele Dagblad ingestemd met een reddingsplan voor de stichting die de bonnen uitgeeft.

De Stichting Landelijke Wereldwinkel Cadeaubonnen (SLWC) verkeert sinds afgelopen zomer in surseance. De stichting had onvoldoende geld in kas om de verzoeken van winkeliers, die bonnen wilden verzilveren, te voldoen. Nu is met de vier grootste leveranciers afgesproken dat winkeliers twintig procent hun inkoop met de bonnen mogen betalen. Klanten kunnen de bonnen weer tegen de volledige waarde inwisselen. De rechter moet het reddingsplan nog goedkeuren.

SLWC-bestuurder Michèl Evers is blij met het akkoord, dat als enige optie werd gezien om een faillissement af te wenden. “Op deze manier laten we de consument en de producenten in ontwikkelingslanden niet in de steek.” Hij verwacht dat de grotere Wereldwinkels na vier of vijf maanden de meeste oude cadeaubonnen hebben verzilverd bij de leveranciers. Voor kleinere vestigingen rekent hij op een jaar tot anderhalf jaar. 

Afgelopen zomer werd duidelijk dat Wereldwinkels voor bijna vier ton aan verzoeken hadden uitstaan om bonnen te verzilveren. Toen bleek dat de SLWC maar 110 duizend in kas had, werd uitstel van betaling aangevraagd. De cadeaubonnenstichting is verbonden aan de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels, die al enige tijd met liquiditeitsproblemen kampt.


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!