Cadeaubonnenstichting Wereldwinkels in surseance

Cadeaubonnenstichting Wereldwinkels in surseance

De Stichting Landelijke Wereldwinkel Cadeaubonnen heeft vorige week uitstel van betaling gekregen. Een deel van de cadeaubonnen is daardoor niet meer inwisselbaar bij de Wereldwinkels.

Bij de Landelijke Vereniging Wereldwinkels zijn zo’n 185 winkels aangesloten. De cadeaubonnen die door deze organisatie worden uitgegeven, zijn niet meer te gebruiken. Stichting Wereldwinkels Nederland, de afsplitsting die na een conflict in 2013 is opgericht en waarbij zo’n 66 winkels zijn aangesloten, zegt de problemen te betreuren. ‘Dit is een tegenslag voor klanten en voor Wereldwinkels die nog cadeaubonnen van Stichting Landelijke Wereldwinkel Cadeaubonnen op voorraad hadden’. Bonnen die door deze organisatie worden uitgegeven, vallen buiten de problemen zijn nog wel inwisselbaar.

De problemen bij de Landelijke Vereniging Wereldwinkels kwamen vorige maand aan het licht. De stichting die de pot beheert waaruit winkeliers hun cadeaubonnen verzilverd kregen, kampte met een groot geldtekort. Dat zou onder meer veroorzaakt zijn door een mislukte miljoeneninvestering in een imagoverbetering van de formule, zo’n tien jaar geleden.

De cadeaubonnenstichting liet al weten dat een faillissement ophanden was als de winkeliers niet mee zouden gaan in een voorgesteld herstelplan. Daarbij zouden de Wereldwinkels de komende jaren geen enkele cadeaubon kunnen inwisselen, zodat de stichting weer een buffer kon opbouwen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!