Boekenvoordeel terug in de zwarte cijfers

Boekenvoordeel heeft na een aantal verliesgevende jaren in 2016 weer winst gemaakt. Onder de streep hield de retailer een kleine twaalfduizend euro over, tegenover een verlies van bijna zeven ton een jaar eerder.

De zwarte cijfers worden onder meer veroorzaakt door een lichte stijging van de omzet naar 40,7 miljoen euro. De brutomarge liep daarnaast op van 51,9 naar 52,6 procent. De omzet in Nederland daalde iets tot 29,8 miljoen euro, terwijl de activiteiten in België goed zijn voor 10,9 miljoen euro omzet.

De cijfers hebben betrekking op de holding achter Boekenvoordeel. De bv waar alleen de winkels onder vallen schreef nog altijd rode cijfers. Na een verlies van bijna negen ton in 2015, kwam het verlies een jaar later uit op een half miljoen.

Ondanks de rode cijfers in de voorgaande jaren, is er volgens Boekenvoordeel voldoende eigen vermogen om de negatieve resultaten op te vangen. Voor 2017 en 2018 verwacht de retailer break-even te draaien of een kleine winst te boeken. Eigenaar Wim Rozendaal blijft garant staan voor een eventuele liquiditeitsbehoefte. 

Boekenvoordeel heeft zo’n 120 winkels in Nederland en België en is tevens eigenaar van het merk Free Record Shop. Voor de winkels van Euroland werd een jaar terug faillissement aangevraagd. Die discountketen was al enige jaren verliesgevend. In 2016 kwam het verlies uit op 1,6 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!