BoekenVoordeel maakt doorstart met zeker 65 winkels

BoekenVoordeel maakt doorstart met zeker 65 winkels

BoekenVoordeel maakt een doorstart. Van de 86 winkels kunnen er 65 tot 75 doorgaan. Ongeveer 270 van de 400 medewerkers behouden hun baan.

Dat bevestigt curator Seerp Gratama na berichtgeving van persbureau ANP. Hij is akkoord gegaan met een voorstel van de familie Rozendaal, de oprichters van de keten. De curator meldt dat het voorstel het 'meest gunstig' was in zowel financiële zin als voor het behoud van de winkels en de werkgelegenheid. Ervaring in de bedrijfsvoering en de onderlinge samenwerking binnen het bedrijf speelden ook een belangrijke rol.

BoekenVoordeel, 37 jaar geleden opgericht in Amsterdam, vroeg in april het faillissement aan. De keten kwam naar eigen zeggen in de problemen door de gedwongen winkelsluiting in de coronacrisis. Hoe groot de schuld was, is nog niet duidelijk. "Dat hebben we in onderzoek." De 27 Belgische vestigingen vallen buiten het faillissement.

Reacties 5


Ex Werknemer 28 mei, 20:59

Precies. Personeel mag niet mee in de doorstart. Maar wel nieuwe vactures uitzetten op de site. Reden waarom personeel niet mee mag geven ze niet. Het is een zootje bah


Frits Vries 26 mei, 10:37

Idd.7 dg open iedere dag 1 personeelslid.
Weekendhulp verdwijnen nu.
Geen vakantie onder het mom,is uitbetaald...door uwv.
Vakbond slaapt door,zelfde als curator.
Pure reorganisatie.
Personeel dupe


Hugo de Boer 25 mei, 15:02

Frits,

Als er altijd al maar één persoon in een winkel stond, had de keten ook wel belachelijk veel overhead. Voor het faillissement waren er blijkbaar 400 medewerkers op 86 filialen. Dus ofwel stonden er in diverse filialen wel degelijk veel meer mensen ofwel is het volledig terecht om in de overhead te snijden.


Steve S. 24 mei, 21:57

Quote: "Ervaring in de bedrijfsvoering en de onderlinge samenwerking binnen het bedrijf speelden ook een belangrijke rol."

Het spijt mij zeer, maar die ervaring en onderlinge samenwerking was juist ontoereikend om een faillissement in de eerste plaats te voorkomen. Hoe kan dit dan enige positieve invloed hebben in de besluitvorming van de curator?

Het valt mij op dat een doorstart in Nederland in het overgrote deel wordt toegewezen aan de voormalige eigenaren, wat een doorstart niets meer maakt dan eenvoudig anderen met de door jezelf opgebouwde schuldenberg opzadelen. Daarnaast ook nog eens het inkomen van tientallen mensen wegnemen. En het is gewoon legaal. Onbegrijpelijk.


Frits Vries 24 mei, 14:46

10 winkels minder en 130 personeelsleden minder,terwijl het personeel altijd alleen in n winkel staat.
Over bedrijfsvoering maar niet te spreken .
Corona wordt gebruikt om dus op overhead te bezuinigen.
Curator is aan t slapen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!