Schuld BoekenVoordeel zeker 850 duizend euro

Schuld BoekenVoordeel zeker 850 duizend euro

Discountformule BoekenVoordeel heeft nog een schuld van minimaal 855 duizend euro uitstaan. Dat blijkt uit het tweede faillissementsverslag van de curator. 

De Belastingdienst heeft nog 510 duizend euro te goed van BoekenVoordeel. Daarnaast hebben zich vooralsnog zestien concurrente crediteuren gemeld. Gezamenlijk hebben zij een vordering van 344 duizend euro ingediend. Dat brengt de totale schuld vooralsnog op zo'n 855 duizend euro. Het kan zijn dat deze schuld nog verder oploopt, aangezien onduidelijk is of alle schuldeisers zich inmiddels gemeld hebben. Onder meer van het UWV valt nog een vordering te verwachten. 

Naar verwachting zal de opbrengst van de boedel zo’n 1,3 miljoen euro bedragen. Hier zit onder meer de exploitatie van de winkels en de webshop bij, die na de faillietverklaring op 13 april mocht worden voortgezet. 

BoekenVoordeel draaide in 2020 een omzet van 21 miljoen euro, maar hield hier onderaan de streep een verlies van bijna een miljoen euro aan over. De discounter, met 86 winkels in Nederland, vroeg in april faillissement aan. 

In mei werd echter duidelijk dat de retailer een doorstart kan maken onder de familie Rozendaal, tevens oprichters van de keten. Van de 86 winkels kunnen er minimaal 60 doorgaan. Van de 400 personeelsleden krijgen circa 200 werknemers een nieuwe arbeidsovereenkomst aangeboden.

Lees ook: Waarom BoekenVoordeel het tij niet kon keren
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!