Eerste serie RetailDeals onder nieuwe regering

Eerste serie RetailDeals onder nieuwe regering

Negen nieuwe gemeenten zetten maandag tijdens het Retailagenda Wintercongres hun handtekening onder een RetailDeal. Namens de partijen achter de Retailagenda tekent staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken de nieuwe overeenkomsten.

Het totale aantal deals komt op 152 sinds de start van de Retailagenda in 2015. Onder meer Amersfoort en Zoetermeer tekenen een RetailDeal, terwijl de Achterhoek een regionale deal ondertekent. Keijzer zal tijdens het congres ingaan op het cruciale belang van winkels voor steden en dorpen, waarbij met name digitalistering prioriteit verdient. “Ook de slager en schoenenzaak op de hoek moeten het mogelijk maken dat klanten online een bestelling kunnen doen”, aldus Keijzer tegenover de NOS.

Keijzer is voortaan vanuit de regering verantwoordelijk voor de Retailagenda. Het initiatief daartoe werd in het vorige kabinet genomen door toenmalig minister Henk Kamp. Kort voor zijn aftreden in september heeft hij afspraken met betrokken partijen gemaakt om de Retailagenda zeker tot 2020 voort te zetten.

Bijna twee op de drie gemeenten met een RetailDeal is actief bezig met de transformatie van winkelgebieden, bleek eind vorig jaar uit onderzoek van de Retailagenda. Daarbij gaat het om de eerste ‘voorzichtige stappen’ die tot concrete transformatie kunnen leiden. Veel gemeenten zitten nog in de denkfase, maar hebben bijvoorbeeld nog geen winkelmeters uit de markt genomen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!