De Duitse curryworstformule Bobby & Fritz opent dit jaar tien vestigingen in Nederland en België. De eerste locatie komt in april vlakbij station Arnhem Centraal.

Bobby & Fritz heeft momenteel 25 vestigingen in Duitsland en Zwitserland. Binnen vijf jaar wil de foodformule naar honderd locaties in Nederland en België, inclusief mobiele foodtrucks op festivals. De in 2013 opgerichte keten wordt in Nederland geëxploiteerd door Fabbene, dat ook onder meer de Nederlandse en Belgische uitbreiding van koffieketen Cofee Fellows begeleidt.

De eerste Nederlandse vestiging van zeventig vierkante meter opent aan de Arnhemse Oude Stationsstraat. De curryworstverkoper zegt voor deze locatie te hebben gekozen omdat werkende, reizende en studerende bezoekers er samen komen. In de eerste winkel komen negen mensen te werken.

Het stationsgebied van Arnhem is de laatste jaren veranderd van een OV-knooppunt in ‘een echte bestemming’, zegt director retail Chris Lanting van vastgoedadviseur Colliers. “De komst van Bobby & Fritz sluit hierbij aan en is een goede uitbreiding van het gebied.”