Tien V&D-panden hebben nog altijd geen bestemming

Tien V&D-panden hebben nog altijd geen bestemming

Ruim de helft van de voormalige warenhuizen van V&D wordt weer gevuld door winkels. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau DTNP, dat ook de panden meerekent die nog worden verbouwd om dit jaar een winkel te huisvesten.

V&D ging op de laatste dag van 2015 failliet en sloot in april 2016 definitief zijn deuren. Hudson’s Bay, H&M en Zara hebben daar het meest van ‘geprofiteerd’. Zij nemen volgens DTNP het grootste deel van de nieuwe winkels voor hun rekening.

De voormalige warenhuizen van V&D in Almelo en Gorinchem komen appartementen. Ook in Haarlem Schalkwijk en Oss komt volgens het adviesbureau woningbouw, aangevuld met andere functies. In deze plaatsen worden de panden eerst gesloopt. Verder wordt het pand in de Kalverstraat gerenoveerd, waarna modeconcern Bestseller er een kantoor opent. In Zoetermeer is onlangs het Nationaal Videogame Museum geopend in het voormalige warenhuis.

Voor acht andere panden zijn er min of meer concrete plannen, stelt DTNP. Daarbij gaat het om diverse functies, variërend van winkels, woningen tot een cultuurcentrum. Voor tien panden is nog geen nieuwe bestemming gevonden. Daarbij gaat het voornamelijk om locaties in middelgrote centra, die volgens het bureau op minder interesse uit de markt kunnen rekenen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends