Meerdere biedingen op onderdelen van Kijkshop

Meerdere biedingen op onderdelen van Kijkshop

De curatoren van Kijkshop onderhandelen op dit moment met een aantal partijen over de overname van onderdelen van de failliete winkelketen. Er zouden meerdere biedingen zijn uitgebracht om filialen, bedrijfsmiddelen en personeelsleden over te nemen. Dat melden curatoren Cees Klomp, Johan Thielen en Marike Boersen in hun faillissementsverslag.

Boersen liet eerder deze maand al weten met verschillende grote retailpartijen in gesprek te zijn over een overname. Daarbij gaat het alleen om de winkels en niet om de merknaam. Zo werd al bekend dat Praxis de vestiging van Kijkshop in Nijmegen overneemt. Het biedingentraject is volgens de curatoren nog in volle gang.

Uit het faillissementsverslag blijkt verder dat elfhonderd schuldeisers zich bij de curatoren hebben gemeld. Daarbij gaat het om vorderingen van leveranciers en verhuurders, maar vooral om klanten die niet-geleverde of beschadigde producten en tegoedbonnen hebben. Het moederbedrijf van Kijkshop liet al weten dat zij aanspraak kunnen maken op shoptegoed voor het platform KijkBijMij, dat binnenkort weer live moet gaan. In totaal zijn er bij de curatoren voor drie miljoen euro aan vorderingen ingediend.

Kijkshop is verder betrokken bij een procedure tegen een partij die voor de retailer een nieuwe hoofdkantoor zocht. Deze partij wil bemiddelingskosten betaald krijgen, terwijl Kijkshop juist de betaalde basisfee terugvordert. Kijkshop verloor de eerste rechtszaak, maar ging in hoger beroep. De curatoren moeten nog besluiten of ze deze procedure overnemen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends