Beter Bed trekt zich terug uit Frankrijk

Beter Bed trekt zich terug uit Frankrijk

Beter Bed heeft zijn zes winkels van Literie Concorde in Frankrijk vorig jaar gesloten. De retailer zag op de middellange termijn geen kans op een rendabele operatie, zegt cfo Bart Koops tegenover RetailNews.

Beter Bed startte in 2014 met een pilot in Frankrijk en breidde die in 2016 nog uit. Het Nederlandse concern heeft vorig jaar echter moeten vaststellen dat de aanwezige concurrentie daar te groot is om succes te hebben, zegt Koops. Hij wijst onder meer op Steinhoff-dochter Conforama en verschillende franchiseformules. Voor succes in het land zijn volgens hem ‘een lange adem en diepe zakken’ noodzakelijk. “Gezien wat wij verder als groep doen, zouden we daar te veel geld en energie in moeten steken”, aldus de cfo.

Beter Bed denkt na over alternatieven om actief te zijn op de Franse markt, zegt Koops. Zo wijst hij op het eigen merkenportfolio van de beddenverkoper. “Daarmee zouden wij misschien een aantal vierkante meters bij Franse franchiseformules kunnen vullen.”

Beter Bed heeft zijn nettowinst vorig jaar met bijna de helft zien dalen tot 9,5 miljoen euro. De retailer spreekt van een wisselend jaar, met dalende marges en hogere kosten. Door onrust over giftige stoffen in matrassen liepen de inkomsten vooral in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland terug. Beter Bed maakte eerder al bekend dat de totale omzet met anderhalf procent is gestegen tot 416 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!